Javanese dance

Satuimme kulkemaan temppelikierroksella paikallisen tanssiryhmän esityksen ohitse ja ajattelimme, että jäisimme katsomaan sitä pieneksi hetkeksi. Vaikka emme ymmärtäneet dramaattisen esityksen kulusta paljonkaan, hypnoottinen musiikki ja tanssijoiden eläytyminen vei mennessään reilun tunnin ajaksi. Yritin etsiä tanssiryhmän tietoja ja tarinankulkua jälkeenpäin netistä, mutta en onnistunut siinä. Joka tapauksessa esitys oli ihan mielettömän hieno ja toi jaavalaista kulttuuria kauniisti esille.

Pidemmittä löpinöittä, annetaan kuvien kertoa loput tarinasta! Kivaa lauantaita kaikille!

//

On our temple tour, we happened to walk past a local dancer group and somehow it felt that we had to stay and follow it for a moment. Although we didn’t understand much of the dramatic story line of this performance, the hypnotic music and all those feelings shared by the dancers took us for a ride to the depths of Javanese culture for over an hour. I tried to find the dance group and the story line afterwards from the Internet but unfortunately I didn’t find any traces of it. Anyways, the performance was brilliant and presented beautifully the cultural heritage of Java.

I’ll let the pictures tell the rest of the story for you! Have a wonderful Saturday!

Prambanan-tanssi-5

Prambanan-tanssi-6-2.jpg

Prambanan-tanssi-4

Prambanan-tanssi-1-2.jpg

Prambanan-tanssi-10

Prambanan-tanssi-7

Prambanan-tanssi-8-2.jpg

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s