Cherry blooms and pink stripes

Hey there, in case you aren’t among the lucky 5 million who understand Finnish, here is a link to the English version below! Enjoy!

Hanami-1-2.jpg

Hupsista! Edellinen Kambodzan kansanmurhasta kertonut teksti oli ilmeisesti turhan raskasta läppärin käsiteltäväksi. Muistatteko sen, joka lakkasi jo toimimasta Koh Taolla ensimmäisen kerran?

Uskomatonta kyllä, mutta sain edellisen postauksen juuri valmiiksi kuvineen kaikkineen ja ruutuun ilmestyi pinkkejä raitoja – melkein kirsikankukkien värisiä. Odottelen yhä pimahtanutta kameraa huollosta, joten kyllähän tässä alkaa tää elektroniikkakarnevaali naurattaa.

Nyt tosin koneelle vähän huonommin kuin edellisen simahduksen aikaan. Huollon tyly arvio totesi, että emolevy oli kärähtänyt ja uuden varaosan kyljessä killui monen sadan euron hintalappu. Aikamoisia hintoja viisi vuotta vanhalle bittikasalle, mutta omenoiden hinnoittelu on kauan sitten karannut käsistä. Hyvin se bittikasa kuitenkin palveli, loppuun asti.

Hanami-2-3.jpg

Onneksi kaikki alkuperäiset kuvat on tallessa, ja lainakonekin järjestyi hetkeksi. Niin ne hommat järjestyy! Nyt kun löytäisin vielä tarmoa raapustella loputkin matkakertomukset iltaisin.

Pinkkien raitojen inspiroimana päätin poiketa tavoistani ja jakaa teille kohtuullisen tuoreita kuvia (hahaa) Roihuvuoren kirsikkapuistosta. Olin kuullut puistosta kaupunkitarinoita, mutta en arvannut, miten loistelias paikka olisi siinä kukkameressä. Toivotan näillä vaaleanpunaisilla hattarakuvilla pehmeämpää viikkoa ja ehkäpä uusia matkatarinoita viikon lopussa!

Hanami-3-5.jpg

Whoops! Apparently the previous post on the Cambodian genocide was too heavy to handle for my laptop. Do you remember the one that shut itself down in Thailand?

Believe it or not but I had just finished the previous post with all the pictures and stuff and then the vertical, pink stripes appeared on my screen – almost as pink as these cherry blooms. I’m still waiting for my camera from the repair service so this carnival with all sorts of electronics is starting to get pretty hilarious.

But I wasn’t so lucky with the computer. The repair service bluntly stated that the motherboard was gone and replacing it would cost hundreds of euros. A pretty high price tag for a 5-year-old laptop but the prices of Apple products haven’t been easy on your wallet for years. Still, I must admit, the machine served me well until the very end.

Hanami-4-3.jpg

Luckily all the pictures are safely on my external hard drive and I got to borrow a laptop for a while. Seems that everything will work out in the end! Now I should just find some energy to finish the travel stories in the evenings.

Inspired by the pink stripes I thought to share some recent pictures I took at the cherry tree park in Roihuvuori, Helsinki. I had heard lots of stories about the park but I didn’t know that it was such a magical place with all the flowers blooming. With these dreamy pictures, I wish you a softer week ahead and hope you’ll find some new travel stories here by the end of the week!

4 thoughts on “Cherry blooms and pink stripes

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s