Buddha Park – Release your inner Indiana Jones!

Hey there, in case you aren’t among the lucky 5 million who understand Finnish, here is a link to the English version below! Enjoy!

Buddhapark-8Buddhapark-1-1

Vientianen lähellä on puisto, joka on täynnä hindulaisia ja buddhalaisia patsaita.

Puisto on rakennettu 1950-luvulla, jolloin paikallinen shamaani pystytteli patsaitaan laolaiselle pihamaalle. Poliittisen ilmapiirin kiristyttyä shamaani päätti kantaa maalliset kantamuksensa vastarannalle ja perusti samanlaisen puiston myös Thaimaan puolelle. Mitään suurta historiallista merkitystä tällä puistolla ei ole, mutta aikansa siellä saa kulumaan siitä huolimatta kevyesti.

Kaiken sivistyneen ihastelun lomassa matkailija voi päästää myös sisäisen tutkimusmatkailijansa valloilleen ja möyriä muina indianajoneseina patsaiden alla, yllä ja välissä. Hulio näyttää mallia alla!

Buddhapark-17-2
Tästä se lähtee… // Wait for it…

Buddhapark-16.jpgBuddhapark-9

Near Vientiane there is a park which is full of Buddhist and Hindu sculptures.

The park was built in the 1950s when a local shaman sorted his sculptures on a yard and established it as the Buddha Park. When the political climate started to escalate to unbearable levels in Laos, he decided to move to the opposite shore of Mekong and built a similar park to Thailand. Since its a pretty young sculpture park, it doesn’t necessarily have a huge historical value (yet). Anyways you can easily spend an hour or two just exploring the fascinating faces and shapes that the park has to offer.

And during all the civilized touring activities you can release your inner Indiana Jones and study the sculptures from under, above or in between. At the end of this post, Julius will show you the basics of how to do it!

Buddhapark-15-4.jpgBuddhapark-6.jpgBuddhapark-11-4.jpg

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s