That went well

Hey there, in case you aren’t among the lucky 5 million who understand Finnish, here is a link to the English version below!

Toivottavasti kaikilla on ollut onnekkaampi maanantai kuin meillä!

Piti tässä julkaista muutamakin postaus menneiltä kuukausilta. Monet rustaukset oli jo valmiina koneella odottamassa kuvien käsittelyä. Täällä Koh Taolla Thaimaassa on meneillään monsuunien täyttämä kausi, joka on täyttänyt kadut vedestä ja ilman kosteudesta. Eilen meidän täytyi vaihtaa hostellista toiseen kaatosateessa. Mikäpä siinä, olihan meillä reppujen päälle sadesuojat ja läppärit niiden sisässä kangas- ja muovisuojiin käärittynä. Vain luodinkestävät ydinsotasuojat puuttui (sarkasmivaroitus). Kun päästiin uuteen osoitteeseen reput ei olleet märkiä, eikä arvokamoissa kosteusjälkiä. Mutta kappas, illan tummetessa yritin avata konetta ja ruudulla välähti vain lyhyesti valo. Sen jälkeen oli hiljaista ja pimeää. Hulion kone toimi normaalisti ja ulvoin Planet Earthin hetkellä tovin tuuriani, kun aseteltiin tuuletinta puhaltamaan koneeseen päin. Tänään toiveikkaasti ajattelin, että ehkä Juliuksen läppärillä vois tehdä hommia niin ettei nyt ihan radiohiljaisuudeksi taas menisi. Hahhaa, uskokaapa vaan, mutta sama homma tapahtui Jullen koneelle! Lyhyt välähdys ja pimeys.

Meidän molempien omenat on 4,5-vuotiaita vanhuksia, jotka on tähän asti palvelleet moitteettomasti. Mun läppäri on selviytynyt pudotuksesta yhdestä metristä ja suojuksen päälle läikkyneestä kahvista muutama vuosi sitten (Julius on ollut vähän vähemmän onnettomuusaltis näiden kanssa). Tuliterää konetta en olisi tänne ehkä uskaltanut ottaa mukaan, mutta toi kelpo sotaratsu vielä meni. Sen arvo ei päätä huimaa, joten mahdollisen varkauden tai oman tunaroinnin seurauksena ei olis tullu akuuttia tarvetta repiä päätänsä irti. Mutta tää tilanne sapettaa kyllä, kun mitään näkyvää ei ole missään ja kondensoitunut ilma koneen sisuksissakin vaikuttaa epätodennäköiseltä (ei oo ollut merkittäviä lämpötilaeroja viime aikoina). Plus trooppisessa Aasiassa myydään ihan samalla tavalla omenoita kuin Härmässäkin! 😉

Täytyy nyt toivoa parasta ja kuivattaa vielä, vaikka aika skeptinen oon kaikkien riisipussi-kissanhiekka-yksisarvisjauhe-konstien suhteen. Yritän keksiä jonku kikkakolmosen wifi:n kautta, jolla siirtää kuvia kamerasta suoraan puhelimeen ja blogiin (ironista kyllä, mutta tää luuri on vedenkestävä). Tai sitten vaan menee kirjoitteluksi ilman kuvasaldoa, ken tietää!

Hope everyone had a bit luckier Monday than we did!

Yesterday I was thinking that I would post several things from the past months since I finally had the time. I had many written parts already prepared on my computer, waiting for the edited pictures. It’s the monsoon season in our current location Koh Tao, Thailand  where streets are flooding and air humidity is around 85%. Yesterday morning we had to change hostels in pouring rain. That was not an issue since we had rain covers for our backpacks and our laptops were inside both fabric and plastic covers, which were waterproof. Only the bulletproof covers against nuclear war were missing (sarcasm alert). When we arrived to the new location, our backpacks weren’t wet and there were no signs of moisture on the valuables. But uh oh, when I tried to open my computer several hours later in the evening, it would only briefly flash the start screen and turn off. After that, it was really quiet and dark. Luckily Julius’ laptop worked fine and I was able to whine about my luck while watching Planet Earth and trying to put my laptop to dry. Today I was still hopeful that I would be able to do some work on Julius’ laptop so that it wouldn’t turn to complete silence here. Hahaha, imagine that the exact same thing happened to Julius’ laptop! Brief flash and then gone.

Both of our laptops are ancient 4,5-year-old Macbook Airs, which have worked great until now. Mine has endured a fall from 1 metre and coffee spill on its sleeve a few years ago (Julius has been a bit kinder to his buddy). If it had been brand-new Apple product, I wouldn’t have probably brought it with me. Our buddies are not worth much anymore so it wouldn’t have been a huge sob story if someone had stolen it or some accident had happened. But to be honest, this situation is a bit annoying since there are no visible signs of leakage and even condensation seems a bit unlikely (there haven’t been huge differences in temperatures). And you know, they sell Apple products in tropical climates as well! 😉

But let’s hope for the best and we’ll still try a few tricks to dry up and reboot the laptops. I’ll try to figure out something via wi-fi to transfer the photos from my camera to my phone (which is, ironically, waterproof). Or we’ll just go on without photos, who knows!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s