Kathmandu – Hippies found it first

Hey there, in case you aren’t among the lucky 5 million who understand Finnish, here is a link to the English version below! Enjoy!

Kathmandu_101.jpg

Terve pöytään Bangkokista! Ollaan molemmat ihailtu viimeinen viikko Bangkokin kylppärin kaakeleita lähietäisyydeltä jos jonkinlaisten matkamuistojen riivaamina, ja valitettavasti tällä yllätysekskursiolla on ollut vaikutusta myös blogiin. Hiljaisuus on ollut huumaavaa! Mutta tämä riittänee kelvottomaksi selitykseksi poissaololle, nyt lähdetään matkalle Nepaliin. Ekaksi suuntana Kathmandu!

Seoulin illassa vietetyn kaupunkikierroksen jälkeen oli aika suunnata lentokentälle valmistautumaan viiden tunnin kiitoon Nepaliin. KoreanAir oli varmasti yksi parhaista lentoyhtiöistä, jolla olen koskaan päässyt matkustamaan. Mukavat penkit, pehmeä saali, makoisaa ruokaa ja valikoima Hollywoodin uutuuksia omalta screeniltä. “Miten noilla opiskelijanretkuilla on varaa ykkösluokkaan?” Ei meillä ollutkaan! Rahakeisareilla saattoi olla vaikka kullatut ovenkahvat, mutta siitä viis, sillä tavallisella matkustajallakin oli vallan mukavat oltavat. Iso suositus KoreanAirille lentojen pitämisestä kukkarolle ystävällisenä ja silti laadukkaina!

Kathmandu_5.jpg

Suomalaiset ovat matalamajaista kansaa, ja meidän korkein huippumme Halti on vaatimattomat 1356 metriä korkea (nepalilaisittain matalalla sijaitseva pääkaupunki Kathmandu oli jo 1400 metrissä). En oo eläissäni nähnyt kovin korkeita vuoria, joten voitte kuvitella innostukseni, kun lentokoneen ikkunasta vilkkui lumisia huippuja ja ehkä se Everestkin.

Kathmandu_3.jpg

Ilman odotuksia tulevasta nappasimme etukäteen maksetun taksin lentokentältä ja lähdimme koettamaan tuuriamme majoituksen löytämisessä. Kiitos historian eeppisimmän matkailuohjelman, Madventuresin, emme majoittuneet pahimmassa turistirysässä vaan suuntasimme paikallisten asuttamille kulmille, Freak Streetin tuntumaan. Freak Street sai kenties tunnettuutta länsimaissa 1960-luvulta lähtien, kun hipit etsivät Nepalista yrttisiä keinoja käyttäen suurempaa yhteyttä universumin kanssa. Kenties paikka muistutti nykyajan Amsterdamia, jossa herbaalituotteiden käyttö on nykyisinkin laillista. Tälle etsinnälle tuli kuitenkin stoppi Nepalin valtion puolelta, kun vihreiden kasvien käyttö kiellettiin. Seuraavina vuosikymmeninä Freak Streetin turistirysä kuihtui, vaikka läheinen Durbar Square vetääkin turisteja puoleensa. Toki alueella on yhä hostelleja ja ravintoloita, mutta ei samassa määrin kuin vaikkapa Kathmandun turrekeitaassa Thamelissa.

Oli ihan silkkaa sattuman kauppaa ja taivaalta tipahtelevia neliapiloita, että satuimme varaamaan huoneen pienestä hotelli Wanderlustista Freak Streetin läheltä. Tästä paikasta tuli kuitenkin tärkeä tukikohtamme Kathmandussa. Lopun häämöttäessä tuntui, että lähdettiin dai:na ja didi:nä (veljenä ja siskona nepaliksi). Tän pienen laajennetun perheen kanssa koettiin Nepalin tärkeimmät festivaalit Dashain ja Tihar, totta kai nepalilaisin maustein. Niistä lisää tulevissa postauksissa!

Kathmandu_203.jpg

Greetings from Bangkok! We’ve both been more or less sick for he past few weeks and unfortunately, it has also affected to this blog. Flus and Bangkok bellies are nasty visitors but it has presented been a great opportunity to study the tiles of Thai toilets in detail. 😀  But enough of sickness talk, I want to visit Kathmandu, Nepal with you!

After leaving Seoul, it was time for a 5-hour flight with KoreanAir to Kathmandu, Nepal. This was hands down one of the best airlines I have had the pleasure of traveling with. Comfy seats, soft shawl, tasty food and a vast choice newest Hollywood blockblusters on your personal TV screen. Sounds like an exclusive first class experience, eh?  Nope, these treats were offered to everyone on board. Big up for KoreanAir for keeping the flight fares moderate and still delivering excellent experiences!

I come from a country in which the highest peak is about 1,300m above the sea level. I had never seen a mountain higher than that before arriving to Kathmandu (which is, btw, already at 1400m above sea level). I’m not certain whether I saw the Mt Everest from the plane window but I surely was excited as ever to catch sight of the snowy peaks in the horizon.

Kathmandu_4.jpg
Durbar Square.

Without no expectations what was yet to come, we left from the airport with a prepaid taxi to find our accommodation.  Thanks to the most epic (and coincidentally Finnish) travel program Madventures, we decided to avoid the tourist oasis of Thamel and head to the southern area of Kathmandu centrum, the Freak Street. This street was famous in the 1960s when hippies tended to search for deeper connections and herbal enlightenment in the area. Who knows, maybe this government-licensed search for oneness with universum might have resembled the modern-day Amsterdam with its coffee shops. However, the hippie herbs were later on banned by the government. Decades after that Freak Street has become less crowded place despite the famous Durbar Square nearby, well-known for its ancient temples. It turned out to be a perfect place to familiarize oneself with the local customs and people.

It was a mere luck that we happened to book a room from a small hotel Wanderlust but soon it became one of the most important elements of our stay in Kathmandu. In the end we felt like dai and didi (Nepali words for brothers and sisters). I really hope we’ll meet you guys some day again! With this little extended family we were able to enjoy the most important festivals Dashain and Tihar in Nepali style. More about them in the next posts!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s