Beijing Zoo – Why not to visit

Kiina_501.jpg

En ole käynyt eläintarhassa moniin vuosiin, ja hämärät muistikuvat ovat värittyneet kouluretkillä Korkeasaareen. Käsitykseni eläintarhoista ei ole kovin mairitteleva, mutta tilaisuuden tullen päätin antaa Pekingin mokomalle mahdollisuuden.

Ei olisi pitänyt. Valtavan apinahäkin luona ajattelin, että ehkä myös muille eläimille oli tarjottu kelvolliset olosuhteet. Sitten kävelimme ikkunan ohi, jonka luona susi jolkotti loputonta kahdeksikkoa tyhjä katse silmissään. Häkki oli auttamatta liian pieni, mutta vierailijoiden tarve koputella ikkunaan lakkaamatta sitä vastoin oli suuri.

Vaikka Pekingin eläintarha mainostaakin mahdollisuutta päästä näkemään suloisia pandoja läheltä, suosittelen mieluummin etsiytymistä pandojen turvapaikkoihin. Pääkaupungin läheisyydessäkin näitä pitäisi olla.

Eläintarhat taitavat jäädä minulta jatkossa välistä.

Kiina_6.jpg

I haven’t visited a zoo for years and my memories of them are mainly from the school trips back in Finland. I must admit that I haven’t been a huge fan of them but when the opportunity arose, I decided to give a chance for the Beijing Zoo.

But I shouldn’t have. In front of the enormous monkey cage I thought that maybe the other animals have satisfactory conditions in captivity. Then we walked past a window where a wolf ran around in circles with an empty stare. Its cage was way too small but in contrast, the urge of visitors to knock to its windows was big.

Although Beijing zoo advertises itself as the place-to-be if you want to see cute pandas, I recommend that you’ll find a panda sanctuary instead. There should be some located near Beijing as well.

I think that I’ll skip the zoo visits in the future.

kiina_7

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s