Who are you?

Blogin eka postaus, ja moni lukijoista on varmasti kysymysmerkkinä, että mitä täällä tapahtuu. Ja koska ensimmäinen kuukausi menee luultavasti radiohiljaisuudessa Venäjällä ja Kiinassa, kirjoitin vähän pidemmän eepoksen teille nautittavaksi höystettynä kuvilla Nuuksion patikointiretkeltä. Joten aloitetaan muutamalla kysymyksellä, joita oon kuullut eniten tätä matkaa suunnitellessa.

This is the first blog post and many of you might be wondering what is happening over here. Since the first month of our journey through Russia and China will be quite quiet over here, I decided to write a looong blog post for you to enjoy about the most common questions regarding our trip. There are also a few pictures from our trekking trip at Nuuksio national park in Finland.

Link here for the English version below!

jules
Patikoimassa Nuuksiossa. // Trekking at Noux, Finland.

Miksi aloitit tämän blogin?

Oon lapsesta lähtien kierinyt karttapallon kanssa, raahannut reppuja ja unelmoinut kaukomaista. Kirjoitin myös lähes vuoden matkailuvinkkejä Spotted by Locals –sivustolle, josta sain mainiot eväät ja inspiraation jatkaa bloggaamista itsenäisesti.

Ja nytnytnyt vihdoin lähen kahdeksan kuukauden reissuun maailman ympäri! Joten sen sijaan, että hamstraisin kuvat kovalevylle näyttämättä niitä koskaan kenellekään, ajattelin jakaa ilot ja sattumukset matkan varrelta myös kotosohville. Tää sopii myös mainiosti suunnitelmaani päivittää perheille todistusaineistot, että ollaan kunnossa.

 Mistä blogin nimi?

Mulla on ollut muutaman vuoden valokuviin keskittyneitä sivustoja, joissa on ollut retrospect väännöksiä. Oon myös pahemman luokan nostalgikko ja fiilailen kaikkea vanhoista valokuvista tarinoihin (mutta en tosiaan nauti historian kirjojen lukemisesta… logic…). Tällä hetkellä näistä vuosien takaisista viritelmistä on olemassa enää vain käpynen tumblr-sivusto. Tää tuntui siis luonnolliselta jatkumolta!

Kenen kanssa oot menossa?

Poikaystäväni Julius, toiselta nimeltään Hulio, on lähdössä matkaan mukaan. Häneltä on tiedossa videomatskua pakkauskriiseistä ja arjesta tien päällä.

Miten kukaan uskaltaa ikinä lähteä tollaselle reissulle?

Unelmat on tehty toteutettaviksi ja pieni pelko pörisemässä takapellissä tekee tästä vaan arvokkaamman kokemuksen. Ja kun näistä pakollisista Pinterest-quoteista päästiin niin ihan oikeesti haluttiin kyllä ylittää kestossa, kokemuksissa ja Excel-taulukoiden määrässä näiden kahden reissu maailman ympäri. Ehtivät ensin, konnat!

Ootteko loppuelämän ulosotossa, peliveloissa ja majailette porukoiden varastossa? Vai voititteko lotossa?

Ihmisillä on usein hyvinkin jännä käsitys, miten paljon matkailu maksaa jos on lapseton opiskelija, tekee töitä kuin hullu hirvi ennen reissua, matkailee pidemmän aikaa ja keskittyy halvemman elintason maihin. Vinkki: ei voitettu lotossa. Paitsi syntymällä Suomeen, jos se lasketaan lottovoitoksi.

Mitä jos kohtaatte maantieryövärin, joka nyhtää teiltä viimeiset setelit? Miten sä voit vaaleana naisena poistua länsimaista?  

Ihan epäolennaisena sivuhuomiona, mut asuin kolme vuotta Virossa opiskelemassa ja moni suomalainen kysyi multa jo silloin, miksen oo tullut ryöstetyksi, huumatuksi tai multa ei oo viety munuaisia. Jaa-a, oisko ollut tuurista kiinni vai oiskohan ympärille katselemisesta ollut apua?

Pientä hikoilua ja neurotismia turvallisuuden suhteen ei tule sulkea pois, mutta järjenkäytöllä pääsee aika pitkälle (niin kotimaassa kuin kaukomaillakin). Iso osa kokemusta voi mennä hukkaan, jos jokaista lähestyjää huitoo pippurisumutteella. Mutta toki kannattaa tehdä taustatutkimusta kohteista ja tapakulttuureista. Kaikkea ei voi tietää, mutta kun tietää edes jotakin, niin säästyy monelta päänsäryltä.

Ja sit, kun niitä vahinkoja ja epäonnea tien päällä kuitenkin sattuu kaikesta valmistautumisesta huolimatta, niin matkavakuutus on ehdottoman hyvä olla kaiken varalta. Avoimin mielin matkaan!

Kerro sun parhain ja pahin muisto menneiltä reissuilta?

Yks parhaimmista muistoista on islanninhevosella ratsastaminen juhannuksena Reykjavikin lähellä. Mulla ei oo sanoja kuvailemaan niitä kauniita maisemia, käykää ihailemassa!

Ja pahin… Tää ei varsinaisesti ole pahin, koska tilanne meni hilpeän puolelle. Mutta sanotaanko, että siinä on pienimuotoinen kuumotuselementti, kun ennalta tuntematon sukellusopettaja Kap Verdellä vannoo ikuista rakkauttaan piirtelemällä sydämiä kämmenselkään samalla kun sukellat täydessä varustuksessa 12 metrin syvyydessä. Kyseessä oli mun toinen kerta meressä allastreenien jälkeen, joten olisin varmaan flipannut ellei olis naurattanut niin paljon.

symmetry_2 copy
Patikointimaisemia Nuuksiossa. // Trekking landscapes at Noux, Finland.

Why did you create this blog? 

Since I was a little girl… Yeah, the old story. The mini-toddler-me was hugging mini-globes, dragged backpacks to our family’s backyard and dreamed about far away lands. Last year I also wrote articles for Spotted by Locals, which also inspired me to carry on sharing travel stories.

So now finally, I’m leaving for a round-the-world, which lasts 8 months. The fact that this is actually happening is insane! So instead of just hoarding gazillion pictures to my hard drive and never opening them again, I decided that I want to share the joys and incidents on the road with you. This also nicely fits to our plan to send proof for our family that we are actually alive and well.

 Where did you get the name of the blog?

I’ve had photography blogs for years which have had a word retrospect in them. And I’m also very nostalgic person, I love to go through old photos and hear stories from the past (but I don’t enjoy reading history books… logic…). Currently only my tumblr-site is left from the older blogs but this name still felt like a natural choice for me!

So who is going with you?

My SO Julius. He will post here some GoPro-videos and I’m quite positive that my packing crisis will end up here lol.

How can someone ever just leave for a trip like that?

Guess dreams are meant to come true and they are not big enough if you don’t fear a little. And now that we got over the compulsory Pinterest-quotes, I wanted to tell you the real reason for our trip: of course we had to beat the length, experiences and amount of Excel sheets that these two did for their round-the-world trip (only in Finnish). They got to do it first!

Did you win the lottery?

No. Although I’m obliged to say that we were born in Finland, which is kind of the same thing. But still no, not the actual one.

What if you are mugged by road bandits along the journey?

To illustrate these concerns a bit with an off-topic anecdote, I studied three years in Finland’s neighbour Estonia (which was part of the Soviet Union 25 years ago…in the far far past, if you ask me) and fellow Finns tended to ask me how come I hadn’t been robbed, drugged or my kidneys hadn’t been stolen yet. During those three years I was never even threatened with these things and sometimes I think I fear more in my home country.

But of course, it’s necessary to take into account the safety concerns whether you are at home or abroad. It’s fine and sometimes even recommended to be suspicious when someone unknown approaches but some of the good experiences may be lost with overly cautious attitude.

Never lose your senses and reason, and that will take you a long way. And do your research about the destinations, customs and so on since it will save you from a lot of headache. You can’t know everything but knowing something gives you an advantage.

And then finally the ultimate point: please do not travel without travel insurance. It will not cover your pride but many other more valuable things such as your health will fall under its terms.

What are your best and weirdest travel memories from the past trips?

The best memory is when I rode an Icelandic horse in midsummer near Reykjavik. I have no words to describe those beautiful landscapes, visit that country!

And the worst… This cannot be described as the worst because the situation became really hilarious in the end. It happened in Cape Verde when I wanted to try out diving for the first time. There is a certain level of uneasiness and anxiety involved when you are in 12 meters deep with your full diving equipment on and you are approached by an unknown diving teacher who wants to swear his true love for you just in that moment. Luckily he was so overly cheesy with the hearts and “true Cape Verdean love of which you don’t have to tell your boyfriend” that I managed to remain calm.

finland_4.jpg
Tuhannen ja yhden järven maa. // Land of thousand and one lakes.

 

4 thoughts on “Who are you?

  1. Ryöstäminen on tuurista kiinni, mutta voi siihen itsekin vaikuttaa. Meidät on ryöstetty Pariisissa ja Brysselissä.

    We have travelled many years round the world, so it is normal nowadays.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s